Pe 30 octombrie 2015 s-a scris o pagină neagră în istoria României. A fost ziua în care tinerii noștri frumoși au pierit rând pe rând mistuiți de flăcări în clubul care le-a devenit multora sicriu. Din primele cercetări, focul a fost provocat de către artificiile folosite în timpul concertului, artificii care au dus la aprinderea buretelui poliuretanic. Flăcările s-au extins foarte repede în tot clubul și 26 de tineri au murit pe loc. Numărătoarea morții a ajuns însă la 65 de victime. La doi ani de la tragedie, românii au ieșit din nou în stradă pentru a comemora victimele.
S-au împlinit doi ani de la tragedia în care au pierit jurnaliști, arhitecți, artiști, ingineri și studenți. România și-a îngropat o generație extraordinară însă până acum, deși au trecut doi ani nimeni nu a plătit pentru suferință victimelor, familiilor și prietenilor. Luni noaptea în mai multe orașe românii au ieșit din nou în stradă pentru a comemora victimele. La Ploiești, au fost aprinse lumânări și afișate pancarte cu mesaje despre actuala clasă politică, cei care au ieșit în stradă fiind indignați de faptul că, după doi ani, vinovații pentru moartea celor 65 de persoane nu au fost trași la răspundere.
În incendiul de la Colectiv declanșat în noaptea de vineri, 31 octombrie 2015, în timpul concertului gratuit al trupei Goodbye to Gravity a pierit și Alexandru. Eugen Iancu, tatăl băiatului de 22 de ani a înființat o asociație prin care și-a propus să schimbe ceva în sistem. La doi ani după tragedie, curg dezamăgirile.
Și la Târgoviște au fost comemorate victimele din Colectiv. Tinerii au aprins lumânări și au ținut momente de reculegere. Incendiul Colectiv a fost cel mai grav incendiu din România dintr-un club de noapte și cel mai grav accident din țară de după anul 1989, depășind după numărul de decese accidentul aviatic de la Balotești din 1995 în care au murit 60 de persoane.