Concurs inedit la Muzeul Satului din Argeș. Peste 60 de primari s-au întrecut în prepararea porcului de Crăciun. Cauza a fost una nobilă. Produsele au mers direct la azilele de bătrâni și orfelinatele din Argeș.
Pentru a rezista la -6 grade, primarii și ajutoarele s-au încălzit cu țuică fiartă sau vin.Pe vizitatori i-au primit cu șorici, sarmale și afumături. Vecinul de comună și de stand, edilul comunei Băbana, a venit îmbrăcat corespunzător și i-a chemat pe toți la masă. Edilul comunei Rociu a surprins în schimb asistența când a sacrificat un porc de 330 de kilograme, cel mai mare din concurs. Veselia a fost la ea acasă la Muzeul Satului, cei prezenți fiind urați de colindători. Cei mai mulți și-au făcut urări între ei bineînțeles la un pahar de țuică fiartă. Acțiunea a strâns în total peste 3.5 tone de carne care vor merge la mai multe centre de îngrijire a bătrânilor și copiilor.
15
articolul precedent