PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » SĂRĂCIA, LIMITEAZĂ MINTAL – VIDEO

SĂRĂCIA, LIMITEAZĂ MINTAL – VIDEO

de Andrei Oprescu
11 vizualizări

Eforturile depuse zilnic pentru a face fata dificultatilor materiale epuizeaza capacitatile mintale ale persoanelor sarace. De cele mai multe ori, persoanele care se confrunta cu probleme financiare nu-si mai pot canaliza atentia catre educatie si formare profesionala, fapt care duce dupa spusele specialistilor, la o scadere alarmanta a coeficientului de inteligenta.

Asigurarea unui trai decent si depasirea colapsurilor financiare implica o mobilizare intensa  a capacitatilor cerebrale, lucru ce poate provoca o scadere de pana la 13 puncte a coeficientului de inteligenta a unei persoane. Pentru persoanele sarace, problemele existentiale devin atat de apasatoare incat concentrarea asupra altor chestiuni cum ar fi educatia, pot fi imposibile.

In judetul Dambovita oamenii recunosc ca problemele financiare le dau batai de cap in fiecare zi.

Faptul ca saracia ne distrage de la lucrurile importante ale vietii, nu inseamna neaparat ca persoanele defavorizate sunt mai putin inteligente decat celelalte, ci ca saracia mobilizeaza mult din energia mintala.

 

Ilona Rotaru

Radu Constantinescu

 

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe