PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » MAJORĂRI ȘI IAR MAJORĂRI – VIDEO

MAJORĂRI ȘI IAR MAJORĂRI – VIDEO

de Andrei Oprescu
13 vizualizări

Luna septembrie aduce majorari de pret pentru eliberarea documentelor de calatorie. Conform unui act normativ publicat in monitorul oficial, romanii vor fi nevoiti sa scoata mai multi bani din buzunar pentru a beneficia atat de actele destinate liberei circulatii cat si de vize si cetatenie romana.

 

Autoritatile au luat hotararea ca pentru eliberarea unui pasaport electonic, a unui pasaport simplu sau a altui document de trecere a granitelor, sa se aplice o taxa de 32 de lei. Actul normativ anterior cuprindea costurile pentru eliberarea sau prelungirea valabilitatii a mai multor tipuri de pasapoarte, precum si pentru inscrierea ulterioara in pasaport a unor copii sub 14 ani, care variau intre 3 si 28.5 lei

 

Mai mult, taxele pentru acordarea vizelor de intrare si drept de sedere a cetatenilor care aleg sa vina in Romania au suferit si ele modificari. Astfel, eliberarea unei vize de tranzit in punctele de trecere a frontierei de stat va costa echivalentul a 60 de euro, eliberarea unei vize de scurta sedere in punctele de trecere a frontierei de stat va fi tot de 60 de lei, prelungirea dreptului de sedere temporara va fi de 120 de euro iar taxa de sedere pe termen lung va fi de 128 de lei.

Cetatenia romana va costa si ea mai mult, acordarea acesteia va fi taxata cu 191 de lei comparativ cu 187.5 de lei cum era pana in prezent.

 

Ilona Rotaru

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe