PRIMA PAGINĂ » Stiri » Prahova » AMENINȚARE CU BOMBĂ LA SPITAL ȘI SUPERMARKET

AMENINȚARE CU BOMBĂ LA SPITAL ȘI SUPERMARKET

de Andrei Oprescu
9 vizualizări

Un apel la 112 care anunța că într-un supermarket din Ploiești și la Spitalul Județean sunt amplasate dispozitive explozive a pus pe jar marți noaptea autoritățile din Prahova. La fața locului a fost o adevărată mobilizare de forțe. Clienții și vânzătorii din magazin au fost evacuați, spitalul a fost împânzit de polițiști și specialiști în detectarea explozibilului, la fața locului au ajuns reprezentanții DSP, SRI, IPJ, prefectul și autoritățile județene. Pompierii au montat corturi în caz de evacuare, iar pentru verificări s-a adus și un câine special dresat pentru astfel de cazuri. După ore de verificări totul s-a dovedit a fi alarmă falsă. Cel care a anunțat amenințarea cu bombă riscă dosar penal conform legii pentru prevenirea și combaterea terorismului.
Alarma s-a dat puțin după ora 20:00 când un apel la 112 anunța că la un complex comercial și la Spitalul județean Ploiesti sunt amplasate dispozitive explozive. La celălălat capăt al firului era o voce de bărbat care a închis brusc și nu a mai răspuns. Imediat autoritățile s-au pus în mișcare. Au fost evacuate 150 persoane de la supermarket și au început verficările și la spital.
Oamenii au devenit agitați și au cerut explicații.
Deși au luat în calcul și o glumă proastă, autoritățile s-au mobilizat pentru orice eventualitate. Autospeciala de accidente colective și calamități s-a deplasat la spitalul județean împreună cu grupă operativă din cadru ISU Prahova, iar autospeciala pirotehnică s-a deplasat la supermarket. Pompierii militari au montat două corturilor în parcarea Spitalului Județean în eventualitatea in care se impune evacuarea pacienților. Ambele au fost dotate cu aparate de încălzire.
Ulterior au fost evacuate alte 30 de persoane din spital, aceștia fiind aparținători ai pacienților. IPJ Prahova a anunțat că potrivit procedurii de intervenție în astfel de situații, spitalul nu va face obiectul evacuării pacienților și a personalului, verificarea efectuându-se în etape, în funcție de amplasament și sectoarele medicale existente. Verificarea celor 2 locații s-a făcut cu câine special antrenat pentru detectare dispozitive explozive, în exteriorul clădirii și cu dispozitive tehnice speciale, în interiorul clădirii. Prima intervenție la supermarket s-a încheiat fără a fi depistate dispozitive explozive. La ora 23.30 de minute după 3 oreși jumătate în care autoritățile au trecut printr-o adevărată mobilizare d eforțe, s-a încheiat și activitatea de verificare la Spitalul Județean, fără a fi depistate dispozitive explozive. Potrivit IPJ Prahova, în cauză a fost intocmit dosar penal conform Legii 535/2004 privind prevenirea și combaterea terorismului. Autoritățile încearcă acum să dea de urma celui care a apelat abuziv 112.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe