PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » A ÎNCEPUT CAMPANIA DE VACCINARE A ŞCOLARILOR – VIDEO

A ÎNCEPUT CAMPANIA DE VACCINARE A ŞCOLARILOR – VIDEO

de Andrei Oprescu
0 vizualizări

Scut impotriva bolilor copilariei!  Ministerul Sanatatii a inceput programul national de imunizare. Peste 3600 de elevi din orasele si satele dambovitene vor fi vaccinati in urmatoarele doua saptamani impotriva rubeolei, rujeolei si oreionului. Imunizarea elevilor damboviteni va fi asigurata de medicii scolari in unitatile de invatamant din mediul urban , iar in mediul rural de vaccinarea copiiilor se vor ocupa medicii de familie. Pana la sfarsitul anului se vor mai desfasura alte doua campanii de vaccinare pentru elevii din clasele primare si din invatamantul liceal.

Calendarul campaniilor de vaccinare a elevilor in anul scolar  2013-2014 debuteaza cu vaccinarea antirujeolică-antirubeolică-antiurliana pentru elevii de clasa I. Imunizarea se va desfasura in intervalul 8 octombrie- 18 octombrie pentru judetul Dambovita fiind achizitionate anul acesta peste 3600 doze de vaccin.

In unitatile de invatamant din mediul urban vaccinarea elevilor se va realiza de catre medicii scolari. In Targoviste functioneaza 6 cabinete de medicina generala si tot atatia medici care se vor deplasa in aceasta perioada la toate scolile din municipiu pentru vaccinarea elevilor. La sate, copiii vor fi vaccinati de medicii de familie.

Campaniile de vaccinare din acest an scolar vor continua in lunile urmatoare cu vaccinul impotriva tetanosului si difteriei pentru elevii clasei a IX si a X in noiembrie. In luna decembrie vor fi imunizati elevii clasei a II-a si pregatitoare  impotriva poliomielitei. In primavara anului 2014 va continua vaccinarea diftero-tetanica pentru elevii clasei a VIII-a.

Reporter: Cătălina Sandu

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe