PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » ANALGEZICELE DE TOATE ZILELE

ANALGEZICELE DE TOATE ZILELE

de Andrei Oprescu
28 vizualizări

Românii fac abuz de medicamente

Prea des si prea usor, fie ca este vorba de o durere slaba sau una intensa, romanii apeleaza la analgezice. Cele mai populare analgezice de la noi, paracetamolul si ibuprofenul, sunt cumparate fara restrictii de la orice farmacie, in timp ce automedicatia nu poate fi controlata. In plus, se cunosc prea putin efectele   secundare ale acestor medicamente. Aproape jumatate dintre persoanele care se plang de dureri de cap sunt victime ale abuzului de analgezice.

Multe persoane iau ocazional analgezice pentru migrenele puse pe seama tensiunii. Pe moment, acestea actioneaza, insa abuzul de astfel de pilule poate avea efect contrar, atrag atentia specialistii.

Mai mult, acest gen de medicamente nu se elibereaza pe baza unei retete medicale ci se poate lua din orice farmacie, dupa bunul plac si propriile cunostinte ale celor in suferinta.

Specialistii spun ca abuzul de calmante conduce la dependenta de anumite substante aflate componenta acestora sau la dezechlibre metabolice grave. Tocmai de aceea medicii sustin ca automedicatia reprezinta un real pericol pentru orice persoana care doreste tratament.

 

Ilona Rotaru.  Eduard Găiseanu

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe