PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » SE ZBATE ÎN SĂRĂCIE

SE ZBATE ÎN SĂRĂCIE

de Andrei Oprescu
32 vizualizări

A ajuns sa-si doreasca moartea! Boala l-a condamnat la o viata crunta. Nu poate munci si abia se mia poate deplasa. In aceste conditii, nici vorba ca cineva sa-l angajeze. Traieste la limita existentei cu un ajutor de handicap de 230 de lei. Banii nu-i ajung nici macar pentru medicamente. Este povestea trista a unui dambovitean de 45 de ani care se chinuie sa supravietuiasca.

Iarna este cel mai greu pentru Vasile Manole deoarece trebuie sa-si incalzeasca spatiul de locuit. Castiga doar 230 de lei pe luna dintr-o pensie de handicap. Banii nu-i ajung nici macar pentru medicamente. Nici vorba sa-si poata cumpara lemne pentru a se putea incalzi. A ajuns sa manance doar paine, pentru ca atat isi mai poate permite.

Nici curent nu mai are in locuinta. Seara, locuinta si-o lumineaza cu lumanari. Cu toate astea nu si-a pierdut speranta. Viseaza ca intr-o zi, cineva isi va aminti si de el.

Intreg blocul unde locuieste Vasile Manole este devastat, iar conditiile sunt mizerabile. Apa patrunde prin toate crapaturile facand traiul in acest apartament insuportabil. Pana atunci insa, nu-i ramane decat sa se chinuie pentru a supravietui.

 

Valentin Popescu / Ciprian Rusa

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe