PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » A ÎNCEPUT RECENSĂMÂNTUL CÂINILOR – VIDEO

A ÎNCEPUT RECENSĂMÂNTUL CÂINILOR – VIDEO

de admin
6 vizualizări

A inceput marele recensamant al cainilor. Posesorii animalelor de companie risca amenzi daca nu le implanteaza cainilor un microcip de identificare si nu ii inregistreaza la medicul veterinar. Termenul limita pana la care se poate face aceasta operatiune este 1 ianuarie 2015. In caz contrar posesorii animalelor risca amenzi uriase.

Potrivit normelor care au intrat in vigoare sambata, proprietarii cainilor au obligatia sa identifice, prin microcipare, si sa inregistreze animalele in Registrul de evidenta a cainilor fara stapan, la medicul veterinar, in termen de 90 de zile de la fatare sau inainte de vanzarea, donarea cu titlu gratuit sau scoaterea in spatiul public a acestora.

Microciparea poate costa intre 25 si 50 de lei de animal. Depinde de fiecare cabinet veterinar in parte. Este o suma mare pentru proprietarii cu venituri reduse, se plang oamenii. Aceasta femeie de exemplu are patru caini, iar suma pe care trebuie sa o plateasca pentru microciparea animalelor poate ajunge la 200 de lei.

Legea microciparii cainilor a starnit deja o serie de critici din partea iubitorilor de animale. Acestia considera ca proprietarii patrupedelor ar putea sa le alunge in strada decat sa plateasca aceste sume.

Sanctiunile pentru nerespectarea reglementarilor privind identificarea si microciparea cainilor cu stapan sunt intre 2.000 si 5.000 de lei.

 

 

Valentin Popescu

Ciprian Rusa

 

 

 

 

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe