PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » ADIO ROAMING! – VIDEO

ADIO ROAMING! – VIDEO

de Andrei Oprescu
6 vizualizări

Costurile prea mari aplicate convorbirilor internationale ar putea devenii istorie. Cu pasi mici dar siguri Comisia European ar putea stabili ordinea in domeniul telecomunicatiilor, noul pachet de propuneri menit sa stimuleze competivitatea in acest sector vizeaza  si una dintre cele mai arzatoare probleme, eliminarea tarifelor de roaming. Costurile exorbitante suportate de romani pentru convorbirilor de peste hotare pot fi eliminate incepand cu anul 2016.

 

Proiectul  care vizeaza intreaga uniune europeana, pare a fi cea mai recenta initiativa legislativa importanta a Comisiei cu sanse reale de adoptare,  menita sa transforme Europa intr-o elita mondiala a economiei informationale. Masura emblematica a proiectului este  eliminarea costului suplimentar impus de operatori clientilor pentru convorbirile, mesajele text si de date, din si catre strainatate de pe aparatele mobile.                                                                                        In present, populatia alege sa comunice cu persoanele de peste hotare ori prin intermediul internetului ori apeleaza la cele mai ieftine solutii aplicate in retelele fixe de telefonie.

 

Desi s-a dorit, initial, eliminarea tarifelor de roaming chiar de la debutul anului 2014, vestea a starnit nemultumiri in randul operatorilor de telecomunicatii, motivand ca masura le-ar afecta ansamblul activitatilor.
Ca raspuns, Comisia va cere companiilor de telefonie sa propuna utilizatorilor „pachete” care sa le permita sa efectueze convorbiri in toata Europa fara supracosturi. Ideea este de stimulare a operatorilor sa formeze aliante pentru realizarea de economii.

 

Ilona Rotaru

Radu Constantinescu

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe