PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » ECOLOGICE ȘI NU PREA – VIDEO

ECOLOGICE ȘI NU PREA – VIDEO

de Andrei Oprescu
9 vizualizări

Becurile economice emana substante chimice care cauzeaza cancer, dupa cum sustin oameni de stiinta germani, in contextul in care siguranta acestor becuri este pusa la indoiala. Cercetatorii au precizat ca aceste becuri nu trebuie lasate aprinse pentru perioade lungi de timp sau amplasate prea aproape de persoane, intrucat emana substante toxice.

 

Uniunea Europeana a interzis  in debutul anului 2013 comercializarea becurilor normale incandescente pe motiv ca astfel se reduce emisia de carbon. Ca alternativa, au fost introduse pe piata becurile fluorescente compacte cunoscut si sub denumirea de becuri economice si chiar ecologice. Atat de ecologice incat ne pot pune viata in pericol, numai spargerea unui bec poate imprastia o cantitate periculoasa de mercur, fluor si metal greu, care odata ajunse in natura ne pot imbolnavi.
Becurile economice nu trebuie folosite de adulti la citit sau tinute aproape de capul copiilor, mai spus expertii. Cercetarea nemtilor arata ca substantele chimice sunt degajate sub forma de abur. Printre ele se numara fenolul dar si naftalina si stiren. Testele arata ca materialele folosite la fabricarea becurilor sunt probabil responsabile pentru efectele lor secundare daunatoare.

 

 

 

Ilona Rotaru

Radu Constantinescu

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe