PRIMA PAGINĂ » Stiri » Prahova » ADMINISTRATIE, ASA DA [II]

ADMINISTRATIE, ASA DA [II]

de admin3
22 vizualizări

Campania MDITV Administratie, ASA DA continua cu un nou episod! Astazi vorbim despre oamenii cu prezenta de spirit, care au invatat ca fara efort nu poti atinge succesul si au avut rabdare sa-si transforme visul in realitate. Au lucrat peste hotare, au incercat sa investeasca in diferite domenii, au muncit si acum culeg roadele. Si nu le-a fost deloc usor. Sa faci afaceri intr-o statiune turistica asa cum este Sinaia nu este floare la ureche. Concurenta este mare, la fel sunt si cerintele. Poate ca si acum unii ar fi fost peste hotare, iar altii ar fi ocolit acest oras, daca administratia locala nu intelegea ca trebuie sa le ofere toate conditiile. Autoritatile din Sinaia sunt un exemplu in acest sens. Au investit in oras, au investit in oameni si au inteles ca e nevoie de colaborare si munca de echipa.

Despre turismul romanesc s-au spus multe: ca nu este suficient promovat, ca nu se ridica la standardele altor tari europene sau ca nu se investeste cat ar trebui. Statiunea turistica Sinaia demonteaza toate aceste mituri. Investitie, modernizare, promovare, echilibru si dezvoltare sunt cuvintele cheie, iar totul formeaza un circuit. Autoritatile au investit in statiune si au creat conditii antreprenorilor, care la randul lor au investit in afaceri si in oameni, iar rezultatele se vad.

Restaurante, hoteluri, baruri, cafenele, vile si pensiuni. Nu este locuitor din Sinaia care sa nu isi fi creat un mic business. Conditii au, iar de clienti nu duc lipsa. Povesti de succes intalnesti la orice pas. Cristina si sotul ei au o mica afacere in Sinaia. Au deschis in urma cu cateva luni un cafe-bar. Nu au optat pentru zona centrala, ci au ales linistea de pe o straduta din apropierea parcului central. Nu sunt la prima initiativa. In Spania au avut un restaurant. Afacerile mergeau bine, dar au vrut sa se intoarca acasa. Si au ales Sinaia.

Spatiile de cazare sunt in topul investitiilor din oraselul de la poalele muntilor. Si este si normal. Hotelierii dar si administratorii vilelor si pensiunilor din Sinaia se intrec in cele mai bune oferte. S-au pus la punct cu strategii de promovare, au invatat si sunt atenti la cele mai mici detalii.

Nimic nu ar fi fost insa posibil fara o implicare a autoritatilor. Exemplul administratiei locale este urmat de antreprenori. Investeste primaria, investim si noi si impreuna atragem turisti. Ajung fonduri si la bugetul local, afacerile devin profitabile, iar turistii pleaca multumiti.

Dar turistii vin si in cautarea distractiei, iar cei de aici nu au omis acest lucru. Ba chiar au profitat din plin si au deschis mici afaceri, iar serviciile de agrement sunt numeroase si diverse. Acest grec s-a gandit de exemplu sa le ofere turistilor o altfel de experienta in Sinaia. A ales orasul acesta pentru ca spune el, merita sa investesti aici.

Trenuletul Sinaia Express porneste in calatorii la fiecare jumatate de ora. Nea Gicu este sofer profesionist. A lucrat toata viata pe autocar, iar acum, la batranete spune el, conduce Expresul de Sinaia si este ghid pentru turisti.
Ca Sinaia sa poata concura cu alte statiuni mari din strainatate autoritatile pregatesc investitii noi. Noile investitii urmaresc atat atragerea turistilor in zona, cat si asigurarea unui climat favorabil pentru investitorii din zona si locuitorii orasului.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe