Cei care ajung la Călărași trebuie să viziteze Muzeul Municipal, un spațiu amenajat într-o maniera inedită care te poartă în vremurile de altadată. Un proiect mai vechi al edilului a prins contur și s-a transformat într-un edificiu emblemă al comunității călărășene. În vechea clădire care adăpostea primăria au fost amenajate expoziții din donațiile localnicilor. Frizeria, sala de clasă, birtul sau magazinul din colț sunt frânturi din viața comunității de altadată. În episodul de astăzi al campaniei ADMINISTRATIE, ASA DA! cunoașteți o parte din istoria orașului și personalități ale urbei de pe malurile Borcei.
Ideea realizării unui muzeu care să prezinte comunitatea de altădată din Călărași a avut-o chiar edilul orașului, iar conceptul i-a aparținut lui Florin Rădulescu. Nimic nu ar fi fost însă posibil dacă localnicii nu ar fi răspuns pozitiv inițiativei. Cele 8 încăperi ale Muzeului Municipal găzduiesc expoziții cu tematică, iar la etaj a fost amenajată o bibliotecă. Vizitatorii care ajung aici au parte de un tur ghidat.
În camera dedicată familiei sunt expuse tablouri, amintiri, o uniforma veche, o colecție de ceasuri și alte obiecte care aua aparținut călărășenilor. Cea de-a doua încăpere a expoziției reprezintă frizeria. De la instrumentele de bază până la afișe ale frizeriilor de altădată toate au fost expuse aici.
Turul continuă și ajungem în magazinul de chilipiruri. Aici a fost realizată și o colecție de bancnote. Este una dintre cele mai bogate camere de expoziție.
Urmează barul, nelipsit din comunitate. Aici au fost adunate laolaltă sticle, unele de colecție, dar și instrumente pentru îmbuteliere.
În cadrul expoziției a fost amenajată și o sală de clasă cu mobilier, instrumente și materiale didactice folosite altădată în învățământ. Lângă sala de clasă se află o cameră dedicată aparatelor și instrumentelor muzicale. În colecție regăsim un patefon, un pian, un magnetofon și un acordeon.
Urmează sala dedicată cinematografiei, unde pot fi admirate și imagini cu urbea de altădată cu ajutorul tehnologiei moderne, dar și obiecte foarte vechi.
De departe cea mai spectaculoasă încăpere este biroul primarului cu mașină de scris, calculator ca pe vremuri, mobilier specific dar și fotografii ale foștilor primari ai orașului.
La etaj a fost amenajată biblioteca aceasta având cele mai multe exemplare donate.
Colecția muzeului rămâne deschisă pentru donatorii care vor să contribuie la extinderea expozițiilor.