PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » ADOPTAȚI DE PARINTII „DE PROFESIE” – VIDEO

ADOPTAȚI DE PARINTII „DE PROFESIE” – VIDEO

de Andrei Oprescu
5 vizualizări

Si-au ales sa fie parinti de profesie. Sunt platiti de stat pentru a avea grija de copii pe care nimeni nu ii vrea. Si chiar daca acesta este serviciul lor, unii cad “prada” sentimentelor si ajung sa ii adopte pe copiii pe care ii au in grija. Despartirea de micutii pe care i-au ingrijit a fost prea grea pentru 10 asistenti maternali din judetul Dambovita, care au preferat sa ii adopte pe copii si sa piarda salariul de la stat, decat sa ramana fara ei.

Sa fii parinte de profesie nu este usor. Cea mai importanta cerinta este sa iubesti copiii. Asistentii maternali fac cursuri si sunt invatati sa aiba grija de copii ca la carte. Ei nu le ofera micutilor abandonati doar un adapost deasupra capului si hrana, ci sunt responsabili de educatia, sanatatea si viata lor. Unii damboviteni  nu au putut privi acesti copii ca pe un obiect al muncii. S-au atasat de micuti, iar momentul cel mai greu a fost cand si-au dat seama ca pot ramane fara ei. Protectia Copilului deschide procedura de adoptie pentru minorii aflati in grija statului, iar asistentii maternali, care i-au avut in grija trebuie sa ia o decizie: se despart de ei sau ii adopta, situatie in care pierd banii primiti pentru a-i ingriji. Pentru zece parinti de profesie din Dambovita, iubirea fata de micutul pe care l-au avut in plasament a fost mai importanta si au hotarat sa il adopte. Nu au contat varsta copilului, etnia sau ca are o dizabilitate. Nu a contat nici macar ca pierd banii de la stat.

Dupa ce au adoptat copilul pe care l-au avut in plasament, asistentii maternali care nu renunta la aceasta profesie, vor primi inca un micut din sistemul de protectie, pentru a-l ingriji. Numai pentru acesta va beneficia de bani de la stat.

ECHIPA: Madalina Zabava / Loredan Bourosu

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe