PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » SUTE DE FEROVIARI DÂMBOVIȚENI IES IN STRADĂ – VIDEO

SUTE DE FEROVIARI DÂMBOVIȚENI IES IN STRADĂ – VIDEO

de Andrei Oprescu
4 vizualizări

Peste jumatate din angajatii damboviteni de la Caile Ferate vor iesi in strada, in Bucuresti, saptamana viitoare. Sindicatele feroviare pregatesc un protest de proportii in capitala, la care sunt asteptati sa participe aproape 8.000 de salariati din toata tara. Si in aceasta saptamana, zeci de ceferisti din judet au facut naveta la Bucuresti, pentru a protesta in fata Ministerului de Finante. Oamenii sunt revoltati de situatia in care s-a ajuns la CFR si au o lista lunga de revendicari, care de ani de zile nu si-au gasit rezolvarea. Lipsa investitiilor a dus la starea jalnica in care se afla acum caile ferate, sustin sindicalistii. Calatorii nu mai sunt in siguranta atunci cand circula cu trenul. Bani nu sunt nici pentru angajatii feroviari, care sunt tot timpul amenintati ca vor fi dati afara. Oamenii se plang ca au ramas si fara dreptul de a calatori gratuit cu trenul.

Sindicalistii feroviari sustin ca in urma actiunilor de protest organizate in Bucuresti, in aceasta saptamana, nu au avut parte decat de o invitatie la discutii cu autoritatile. Negocierile nu au avut insa niciun rezultat, de aceea sunt hotarati sa declanseze proteste de proportii. Daca in ultimele zile, 20 de angajati damboviteni au participat zilnic la pichetari, pe 25 iulie, mai bine de jumatate dintre feroviarii din judet vor pleca la Bucuresti, pentru a-si striga nemultumirile, respetctiv 600 de persoane.

CFR a anuntat ca intentioneaza sa concedieze 4500 de angajati, din cauza situatiei dezastruoase in care se afla cele trei societati ale companiei feroviare.

ECHIPA: Madalina Zabava / Eduard Găiseanu

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe