După ce ies din activitate, unii oameni nu reuşesc să stea locului şi simt nevoia să fie productivi în continuare. Este şi cazul unui dâmboviţean din Malu cu Flori, care şi-a facut propria fermă de reproducete a porcilor pe care îi vinde atunci când ajung la 25 de kilograme. Afacearea a mers în primii ani, însă odată cu deprecierea cărnii de porc, profitul a început să dispară. Chiar şi aşa, fermierul nu prea vrea să renunţe la afacerea sa.
Domnul Paul Popescu, de meserie tehniciam, a încercat să fie aventurier şi a început afacerea cu struţi. Ulterior, şi-a dat seama că în România se mănâncă porci, nu struţi şi s-a reorientat către creşterea porcinelor. Începutul a fost greu, dar de la cinci scroafe şi un vier a ajuns la o fermă cu o capacitate de 2000 de capete. S-a orientat către rasa piaisi, una dintre cele mai productive rase de suine, cu cel mai bun randament la producţia de carne.
Cea mai mare nemulţumire a fermierului este reprezentată de faptul că agricultorii şi crescătorii de animale nu sunt susţinuţi deloc de stat.
De un an de zile, domnul Popescu aproape că regretă că s-a apucat de această afacere, pentru că investiţia este mult prea mare, iar profitul nu este deloc satisfăcător. Mai multe informaţii despre creşterea porcinelor în ferma de la Malu cu Flori puteţi afla duminică, începând cu ora 14:30 , în cadrul noii producţii MDI TV, Ferma şi ogorul. În cadrul aceleiaşi emisiuni îl veţi cunoaşte şi pe Gabriel Oncescu, un pomicultor din Voineşti care a avut curajul să încerce o cultură inedită, de cartof mov.
Totodată veţi putea lua pulsul preţurilor din piaţă şi vă vor prezenta reţeta celei mai bune plăcinte sârbeşti, făcute ca la mama acasă.