PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » AGRICULTORII, SPERIATI DE IMPOZITE – VIDEO

AGRICULTORII, SPERIATI DE IMPOZITE – VIDEO

de Andrei Oprescu
12 vizualizări

Chiar daca vremea nu a tinut tot timpul cu fermierii, se inregistreaza productii bogate la hectar in aceasta vara. Agricutorii isi umplu hambarele cu cereale, legume s-au facut din belsug, iar previziunile sunt bune si pentru suprafetele insamantate cu porumb. Cu toate acestea, producatorii din Dambovita se tem sa recunoasca bogatia, din cauza impozitului pe venit in agricultura, care a devenit obligatoriu de anul acesta. Birul trebuie achitat in doua trase, prima pana pe 15 octombrie, iar cea de-a doua pana pe 15 decembrie.

Surse din interiorul Directiei Agricole Dambovita spun ca fermierii declarata productii mult mai mici la hectar, fata de cele inregistrate in realitate. De pilda, agricultorii din Baleni, care au cantitati record de rosii anul acesta au prezentat o situatie cu numai 5 tone de tomate la hectar. Oamenii recurg la aceasta metoda, cel mai probabil, de frica sa nu fie taxati.

Am incercat sa aflam oficial care este situatia reala in judet. Care sunt productiile obtinute la hectar de agricultorii damboviteni si cat declara acestia. Insa, directorul DADR Dragomir Meluca a refuzat sa ne furnizeze informatiile. Nu este prima data cand Televiziunea MDI este pusa in asteptare de domnul director. Oare informatiile, care sunt de interes public, reprezinta un secret pentru seful institutiei sau este doar rea vointa?!

Echipa: Corina Slămnoiu/ Răducu Rădoi

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe