PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » AMBIȚII DE ADOLESCENȚI…CARIERE DE ONOARE – VIDEO

AMBIȚII DE ADOLESCENȚI…CARIERE DE ONOARE – VIDEO

de admin
9 vizualizări

Si daca unora putin le pasa de diploma de bacalaureat, altii au invatat pe branci pentru examene si se gandesc serios ce cariera vor urma pentru a-si asigura un viitor. Absolventii de liceu dar si cei care tocmai au sustinut evaluarile nationale au planuri mari. Profesiile de kinetoterapeut, biochimist, pilot sau medic sunt printre cele mai dorite de tineri. Pe langa pasiune, acestia iau in calcul si salariile atractive si faptul ca vor putea lucra peste hotare in conditii decente si cu o remuneratie pe masura.
Dictonul “Ai carte, ai parte!” inca mai este valabil pentru unii dintre absolventii romani. Cu gandul la viitor, un bagaj de cunostinte si multa ambitie, proaspat iesiti de pe bancile liceului sau scolilor, tinerii isi aleg meserii grele dar avantajoase. Spre deosebire de unii dintre colegii lor care fug la munca peste hotare fara sa se mai gandeasca la studii si se multumesc cu titlul de muncitor necalificat , tinerii constiinciosi aspira la mai mult. Baietii opteaza pentru meserii care impun disciplina. Printre cele mai ravnite sunt cele din domeniul militar, dar si cele din sfera medicala.
Si fetele au ambitii mari si isi doresc un viitor in medicina, chiar daca sunt constiente ca trebuie sa munceasca mult.
Si chiar daca sistemul medical romanesc nu ii incurajeaza prea mult pe tineri sa aleaga aceasta cariera, acestia opteaza pentru studii si rezidentiat in Romania, pentru ca in final sa se angajeze in clinici de renume din strainatate.

Reporter: Cătălina Sandu
Imagine: Răducu Rădoi

http://youtu.be/V0aBqXpSQCg

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe