PRIMA PAGINĂ » Utile » ARGES » ANCHETĂ DUPĂ SCANDALUL DE LA COTMEANA

ANCHETĂ DUPĂ SCANDALUL DE LA COTMEANA

de Andrei Oprescu
25 vizualizări

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a demarat anchetă după scandalul de la Mănăstirea Cotmeana. La sfârșitul săptămânii un filmuleț în care starețul mănăstirii înjură, jignește și amenință credincioșii la slujbă, a devenit viral pe internet. Conducerea Arhiepiscopiei a anunțat că starețul nu va mai sluji în această perioadă. Totodată mai marii din biserica au pus reacțiile incredibile ale starețului pe seama unui tratament pe care îl urmează.
Această scenă s-a petrecut la Mănăstirea Cotmeana. Cel care tună și fulgeră este chiar preotul care slujea în biserica. Enervat pe enoriași, preotul face o adevărată criză de nervi și începe să țipe, să înjure și să amenințe minute în șir.
După ce filmulețul a devenit viral, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a transmis că se fac verificări și starețul nu va mai sluji în perioada următoare.
Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului
„Imediat după aflarea acestor informații, la nivelul Centrului Eparhial, a fost dispusă efectuarea unei anchete, pentru a se verifica cele semnalate în mass-media. Este cu totul regretabil că asemenea manifestări, se întâmplă și produc, desigur, tulburări în rândul clerului și credincioșilor Bisericii Ortodoxe Române.Pentru pacea în Biserică și bunul mers al rânduielilor monahale, pe întreaga perioadă a cercetărilor, s-a dispus oprirea Părintelui Stareț Ioasaf Boiciuc de la săvârșirea Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii și a celorlalte slujbe bisericești”.
Reprezentanții Arhiepiscopiei au venit și cu o explicație pentru comportamentul agresiv al starețului, care nu este la prima abatere.
Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului
„Dorim să menționăm că, Părintele Stareț Ioasaf Boiciuc, se află de mai mult timp sub tratament medicamentos, datorită unor suferințe mai vechi, fiind uneori sensibil la neputințele omenești”.
După finalizarea anchetei de către organele eparhiale competente, vor fi luate măsurile pastorale și administrative, care se impun au mai anunțat mari marii bisericii.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe