PRIMA PAGINĂ » Arges » ANCHETĂ ITM LA BOGAȚI

ANCHETĂ ITM LA BOGAȚI

de Mditv
12 vizualizări

Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeș a demarat o anchetă de amploare după accidentul de muncă din satul Bojoi, comuna argeșeană Bogați. Un muncitor de 55 de ani a fost acoperit de pământ la o adâncime de aproximativ 5 metri după ce malul s-a surpat în timp ce lucra la rețeaua de canalizare. Din primele date, se pare că nu există o cușcă de protecție pentru muncitor, iar asta i-a pus viața în pericol. Lucrările în zonă au fost sistate.

Accidentul de muncă s-a produs marți în timp ce muncitorul lucra alături de colegii săi la rețeaua de canalizare din satul Bojoi, comuna argeșeană Bogați. La un moment dat în timpul săpăturilor, pământul s-a surpat și bărbatul de 55 de ani din Bascov a rămas captiv la om adâncime de aproximativ 5 metri. Acesta era conștient, dar acuza dureri puternice. Pompierii s-au luptat aproape 4 ore să-l scoată pe bărbat de sub pământ, timp în care medicii au monitorizat permanent reacțiile victimei. Misiunea a fost una dificilă.

Un echipaj SMURD, unul de terapie intensivă mobilă și o autospecială de primă intervenție și comandă au reușit să-l salveze, acesta fiind conștient.Reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Argeș au deschis o anchetă. Din primele date, se pare că nu exista o cușcă de protecție având în vedere adâncimea la care se săpa, iar asta i-a pus viața în pericol. Lucrările au fost sistate pentru moment.

Bărbatul de 55 de ani nu a suferit leziuni majore, dar s-a ales cu o sperietură groaznică, un atac de panică și va fi monitorizat de medici, însă este în afara oricărui pericol.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe