PRIMA PAGINĂ » Aproape de deznodământ

Aproape de deznodământ

de Andrei Oprescu
2 vizualizări

Ar fi trebuit sa fie gata. Importanta ei nu este negata de nimeni. In plus, mare parte din fondurile necesare sunt asigurate din banii europeni, deci nerambursabili. Din pacate, proiectul este, la momentul actual, unul incert.Centura ocolitoare a Targovistei, caci despre ea este vorba, are totusi sanse sa nu devina o poveste trista pentru municipalitate si pentru cetatenii urbei.

 

Cu un contract de finantare semnat in anul 2009 si unul de executie din 2010, ceea ce inseamna inelul interior al centurii Targovistei ar fi trebuit sa fie, la momentul actual, o realitate. Din pacate, nu este asa si chiar mai mult. O finantare de peste 20 de milioane de euro este pe punctul de a fi pierduta. De fapt, a fost in pericol, pentru ca , spune administratia locala, la momentul actual mai este de facut un singur pas pana la momentul in care lucrarile intrerupte sa fie reluate.

 

Inelul interior al centurii ocolitoare a Targovistei este in lungime de aproape 14 km, din care o portiune pe teritoriul comunei Razvad. Din finantarea de peste 88 de milioane de lei, mai bine de 70 de milioane reprezinta fonduri nereambursabile, accesate prin POR 2007-2013. Contractul initial de executie a fost sistat in 2011, dupa ce firma care a castigat licitatia nu si/a indeplinit obiectivele asumate, astfel ca, dupa mai multe contesatii, audituri si corectii financiare, proiectul se afla acum din nou la faza de licitatie publica. Cum termenul de finalizare, ce ar fi trebuit sa fie in vara anului 2012, a fost prelungit se asteapta doar desemnarea castigatorului pentru ca lucrarea sa fie reluata.

 

Redactor: Horia Marin/ Eduard Gaiseanu

http://youtu.be/5oms4iwHasI

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe