PRIMA PAGINĂ » NU SE RENUNTA LA MICII TRADITIONALI

NU SE RENUNTA LA MICII TRADITIONALI

de Andrei Oprescu
5 vizualizări

Dambovitenii care isi faceau griji ca micii romanesti vor disparea de pe piata, pot sta linistiti. In urmatoarele trei luni, vor fi declarati produs tradional romanesc, asa ca micii vor sfarai in continuare pe gratare. Productia de mititei risca sa fie interzisa, din cauza unei directive europene, care a intrat in vigoare la 1 iunie si care face referire la compozitia unor aditivi alimentari.

1 iunie ar fi trebuit sa scoata mititeii romanesti in afara legii. La inceputul lunii a intrat in vigoare o directiva europeana care interzice folosirea in compozitia produselor de carne procesata a unor aditivi alimentari care se folosesc si la prepararea micilor. Este vorba aici despre bicarbonatul de sodiu. Comerciantii din Targoviste nu au tinut cont de aceasta directiva. Vanzarea de mici merge mai bine ca oricand, asa ca nu renunta sa ii comercializeze pentru nicio directiva din lume. In plus, nu risca deocamdata nicio sanctiune. Autoritatile vor sa salveze micii romanesti.

Solutia gasita de autoritati pentru ca micii sa nu fie scosi de pe piata este sa fie declarati produs traditional romanesc. Potrivit ministrului agriculturii, in regulamentul european exista o exceptie pentru ingredientele care se regasesc in micul romanesc. Asociatiile din domeniu vor incepe procesul de atestare a micului ca produs traditional romanesc, proces care va dura trei luni.

ECHIPA: Madalina Zabava / Madalin Anca

http://youtu.be/QbO4WyCSBjw

 

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe