PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » DÂMBOVIȚA: COMPANIA DE APĂ BAGĂ PRIMĂRIILE ÎN IMPAS FINANCIAR

DÂMBOVIȚA: COMPANIA DE APĂ BAGĂ PRIMĂRIILE ÎN IMPAS FINANCIAR

de Andrei Oprescu
6 vizualizări

Compania de Apă Târgoviște Dâmbovița a cerut astăzi într-o ședință a Asociației Intercomunitară Apă Dâmbovița, majorarea capitalului social al societății cu 300 000 de lei pentru fiecare localitate care face parte din asociație și este inclusă pe lista de investiții propusă spre finanțare europeană prin Programul Operațional Infrastructurpă Mare. Compania de Apă a încercat o asemenea majorare și în preajma campaniei electorale, într-o procedură nelegală care a fost sesizată de MDI TV. Acum ADI Apă cere primăriilor să adopte în consiliile locale hotărârile conform cărora vor da banii din buget.

Câte 300 000 de lei, adică trei miliarde de lei vechi, trebuie să dea primăriile din bugetul propriu, până în 2008, dacă vor investiții europene în apă și canalizare. Totul pentru că, onor, Compania de Apă nu este altfel eligibilă, neavând bani. Cum primarii nu îndrăznesc să vocifereze decât în afară ședințelor, unde spun că nu au bani, toate comunele care vor apă și canal se vor îndatora peste posibilități. Dacă la orașe, bugetele sunt mai generoase, în comune, 300 000 de lei înseamnă o avere.

Solicitarea Companiei de Apă vine după ce în urmă cu câteva luni, majorarea de capital fusese cerută eludând legea, adică neavând hotărâri de consiliu local în spate. Dacă primăriile trebui să scoată atâția bani, întrebare firească este ce se va face cu fondurile. Vor fi acestea folosite pentru proiecte sau se vor acoperi alte găuri financiare? Iar dacă, Compania va da faliment, fiind o societate comercială, cum își vor mai recupera primăriile acești bani. MDI TV va urmării îndeaproape subiectul majorării de capital.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe