PRIMA PAGINĂ » Arges » ASISTENȚĂ MEDICALĂ PENTRU BĂTRÂNI

ASISTENȚĂ MEDICALĂ PENTRU BĂTRÂNI

de Andrei Oprescu
2 vizualizări

Gest extraordinar făcut de voluntarii ISU Argeș pentru bătrânii care locuiesc în comune îndepărtate din județ. Pentru ca mulți sunt și bolnavi și cu greu ajung la un control sau la analize, voluntarii au pornit o Caravană a Sănătății care va poposi în mai multe localități. În comuna Bârla peste 100 de persoane au beneficiat de măsurarea tensiunii, glicemiei și sfaturi medicale.
În condițiile în care în multe localități din țară medicii de familie lipsesc, iar bătrânii sunt cei mai afectați de această situație, voluntarii de la ISU Argeș au demarat o acțiune medicală pentru persoanele din localitățile îndepărtate. Împreună cu paramedicii SMURD și cadre ale inspectoratului, voluntarii au constituit o „Caravană a Sănătății”, caravană ce va parcurge un itinerariu în județ, cuprinzând localitățile cele mai îndepărtate. Caravana a poposit în weekedn, în localitatea Bîrla.
Peste 100 de persoane au beneficiat, gratuit, de măsurarea tensiunii și glicemie. Totodată, voluntarii le-au prezentat principalele măsuri de acordare a primului ajutor și modul de comportare în diferite situații de urgență. Caravana va continua și în alte localități.

Comenteaza

comentarii

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe