PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » AU SCĂPAT DE EUTANASIERE

AU SCĂPAT DE EUTANASIERE

de Andrei Oprescu
18 vizualizări

Peste o sută de câini vagabonzi au ajuns în străinătate

Maidanezii mai au inca zile! In Targoviste, eutanasierea cainilor vagabonzi a fost amanata, in timp ce in alte orase ale tarii, autoritatile au recurs deja la aceasta metoda ceruta de unii, dar in acelasi timp contestata de altii. Ce i-a scapat pana acum pe cainii comunitari? Un protocol incheiat cu o asociatie, care are drept scop adoptiile internationale. Pana acum, din Targoviste au luat drumul strainatatii peste 100 de caini fara stapan.

Protocolul incheiat intre o asociatie pentru protectia animalelor si autoritatile targovistene le ofera maidanezilor zile, chiar saptamani in plus, fata de termen legal care trebuie respectat inainte de a se recurge la eutanasiere. Dupa ce sunt adunati de hingheri de pe strazi, cainii vagabonzi ajung la adapostul de la Aninoasa. Potrivit legii, aici ar trebui sa stea 14 zile. Termenul a fost insa prelungit, intrucat numai procedura de aoptie dureaza peste 20 de zile. Peste 100 de caini fara stapan au fost pana acum adoptati, prin intermediul asociatiei, ajungand in tari precum Germania, Anglia si Belgia. Si nu se opresc aici. Strainii s-au aratat interesati sa continue adoptiile, conditie in care animalele fara stapan scapa de eutanasiere.

Se estimeaza ca pe strazile Targovistei circula liberi peste 3000 de maidanezi.

 

Mădălina Zăbavă/Loredan Bouroșu

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe