PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » GREII FOTBALULUI, CONDAMNAȚI DEFINITIV – VIDEO

GREII FOTBALULUI, CONDAMNAȚI DEFINITIV – VIDEO

de Andrei Oprescu
5 vizualizări

Toti inculpatii au primit pedepse cu executare!

Greii fotbalului se reunesc dupa gratii! După aproape şase ani de judecată, zeci de termene şi de audieri, astăzi se auzit fluierul de final în „Dosarul Transferurilor” Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au dat sentinta in Dosarul Transferurilor. In dosar au fost implicate opt nume grele, printre care Ioan şi Victor Becali, Cristi Borcea, Mihai Stoica, George Copos, Gică Popescu, Jean Pădureanu şi Gigi Neţoiu. Cu totii au primit pedepse de inchisoare cu executare.

 Ancheta procurorilor DNA, cea mai amplă cercetare care a vizat banii negri din fotbalul românesc, a pornit în 2006. Atunci au fost verificate peste 800 de transferuri ale unor jucători şi au fost audiate 100 de persoane. Doi ani mai târziu, Ioan şi Victor Becali, Cristi Borcea, George Copos, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Gheorghe Popescu şi Gigi Neţoiu au fost trimişi în judecată pentru înşelăciune, evaziune fiscală şi spălare de bani. Ei au fost acuzaţi că, în perioada 1999-2005, ar fi efectuat 12 transferuri ale unor fotbalişti români în străinătate şi ar fi încasat bani negri din tranzacţii. Astfel, spun procurorii, au prejudiciat cluburile de la noi cu zece milioane de dolari iar statul, cu 1,5 milioane de dolari. În aprilie 2012, Tribunalul Bucureşti i-a achitat pe cei opt inculpaţi. Procurorii nu s-au împăcat, însă, cu ideea şi au făcut recurs la Curtea de Apel Bucureşti, instanţă care a luat o decizie total diferită. Astfel, în noiembrie 2012, cei opt au primit pedepse cu închisoarea între trei şi opt ani. Atât avocaţii cât şi procurorii au atacat hotărârea, iar dosarul a ajuns la Înalta Curte. În 2013, magistraţii ICCJ au anulat condamnările şi au decis ca procesul să fie rejudecat la Curtea de Apel. Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au dat sentinta finala in acest dosar.

Omul de afaceri George Copos a fost condamnat la trei ani și opt luni cu executare!

Mihai Stoica a primit și el trei ani și șase luni cu executare!

Fostul impresar Ioan Becali a  primit o condamnare de șase ani și patru luni!

Victor Becali a primit patru ani și opt luni cu executare!

Jean Pădureanu a fost condamnat cu executare la trei ani și patru luni!

Gică Popescu a primit 3 ani şi o lună cu executare şi nu mai poate conduce Federaţia Română de Fotbal!

Gigi Nețoiu a primit și el trei ani și patru luni cu executare!

Cea mai dură decizie luată pînă acum a fost cea în cazul lui Cristi Borcea. El a primit șase ani și patru luni!

Potrivit noului Cod Penal, cei trecuţi de 60 de ani vor beneficia de o reducere a pedepsei la jumătate. Ioan Becali şi George Copos sînt singurii care pot beneficia de noile prevederi.Singurul care scapa de emotii este Mihai Stoica .Fapta cestuia fiind prescrisa conform noului Cod Penal.

Gica Popescu are legaturi stranse si in jduetul Dambovita. A ajuns la Chindia Targoviste in vara lui 2010, la propunerea presedintelui de atunci al CJ Dambovita, Florin Popescu. Printr-una dintre firmele sale, fostul capitan al Barcelonei a intrat ca asociat la clubul proaspat infiintat in judetul Dambovita. Popescu a avut mana libera din partea autoritatilor sa alcatuiasca lotul si conducerea clubului si sa instaleze antrenori apropiati pe banca tehnica a echipei. Dupa un an de activitate, Chindia, cu Popescu asociat si presedinte onorific, avea sa promoveze in Liga a II-a. Proiectul suna frumos pe hartie, iar Targovistea ar fi trebuit sa beneficieze si de un stadion nou. Lucrurile au intrat in impas in vara lui 2012, dupa schimbarea puterii la nivel judetean. Usor-usor, Popescu a batut in retragere, iar in campionatul in curs nu s-a mai implicat deloc la Chindia. Chiar si asa, nici pana astazi, Gica Popescu nu a trimis clubului vreo hartie oficiala prin care ar renunta la calitatea de asociat. Pe 5 martie, Gica Popescu ar fi participat la alegerile FRF din postura de mare favorit. Condamnarea ii anuleaza practic candidatura.

Mihai Eremia

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe