PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » AU SCĂPAT DE O TAXĂ – VIDEO

AU SCĂPAT DE O TAXĂ – VIDEO

de admin
3 vizualizări

Au scapat de o taxa! Unitatile administrativ teritoriale si cele de invatamant care asigura transportul scolar vor fi scutite de plata taxelor pentru obtinerea licentelor obligatorii pentru transportul de persoane. Costurile mari suportate de unele primarii pentru deplasarea elevilor este principalul motiv care a determinat luarea acestei decizii.
Transportul şcolar, efectuat cu autobuze având inscripţia „transport copii”, va reprezenta o excepţie de la aplicarea prevederilor Regulamentului CE privind accesul la ocupaţia de operator de transport. Proiectul de lege a fost adoptat de Senat în expunerea de motive, aratandu-se că transportul şcolar nu reprezintă o activitate producătoare de venituri, ci este una de interes public şi, în consecinţă, este inechitabil ca o asemenea activitate să fie supusă aceloraşi taxe ca şi transportul de persoane cu scop comercial sau contracost.
Este si cazul judetului Dambovita, unde in localitatea Varfuri, edilul este si sofer pe microbuzul care transporta elevii. Asta pentru ca fondurile primariei nu sunt suficiente pentru a plati un alt angajat care sa asigure deplasarea elevilor catre scoala.

REPORTER: Cătălina Sandu
Imagine: Răducu Rădoi

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe