PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » CULTURI DISTRUSE DE ANIMALE

CULTURI DISTRUSE DE ANIMALE

de Andrei Oprescu
15 vizualizări

Porcii mistreti distrug culturile din comuna prahoveana Brazi,de linga Ploiesti, spre disperarea localnicilor.Animelele au distrus zeci de hectare cultivate cu porumb. Oamenii sustin ca s-au trezit cu salbaticiunile si in curti iar unori au fost chiar ei atacati. Se plang ca nu isi permit sa plateasca paza si munca lor dispare putin cate putin in fiecare noapte,in timp ce autoritatile nu au prea multe solutii pentru a-i ajuta.

Localnicii din comuna prahoveana Brazi au culturile de porumb langa padure. Noaptea zeci de animale rama fiecare tarla si las ain urma  un dezastru. Agricultorii au pus porumbul si a doua oara, dar spun ca totut este in zadar si munca lor este inutila in lupta lor cu porcii mistreti.

Localnicii din Brazi de Prahova spun ca totalul cheltuielilor este foarte mare si nu si-ar putea permite sa mai plateasca si paza.

Oamenii spun ca pericolul ii pandeste la tot pasul, mistretii  agitati atacand pe oricine se afla in zona. Animalele nu se mia sperie nici macar de zgomote.

Conducerea Asociatie Judetene pentru Vanatoare si Pescuit Sportiv Prahova sustine ca nu are solutii rapide pentru problemele din Brazi, deoarece pentru a interveni in zona este necesara aprobare pentru a vana animalele in extrasezon, iar cat priveste paza culturilor,exista un singur om care se ocupa de asta.

In zona localitatii prahovene Brazi sunt aproximativ 80 de mistreti. Localnicii spun ca daca animalele nu vor fi impiedicate sa se mai apropie de sat,culturile de porumb vor fi compromise.

Mihai Eremia

Eugen Bănescu

 

https://www.youtube.com/watch?v=SpNHhpGMtfQ

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe