PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » “SĂPTĂMÂNA ALTFEL”…TOT LA FELN – VIDEO

“SĂPTĂMÂNA ALTFEL”…TOT LA FELN – VIDEO

de admin
2 vizualizări

Nu au mers niciodata cu un autocar, nu au avut parte de excursii sau drumetii, nu stiu cum arata un teatru sau o sala de cinema si multi dintre ei nu au iesit vreodata din satul in care locuiesc. Copiii care provin din familii nevoiase din mediul rural nu au parte de o saptamana altfel in care sa se bucure de activitati deosebite si diferite de cele zilnice. In timp ce copiii de varsta lor care invata la oras au parte de plimbari si vizite in cadrul programului Sa stii mai multe, sa fii mai bun! , pentru micutii din localitatea damboviteana Gura Sutii aceasta saptamana este ca oricare alta. Si asta pentru ca din cauza saraciei, universal copilariei lor este unul limitat.
Ei sunt micutii de la Gradinita din Gura Sutii. Pentru ei fiecare zi este la fel chiar si in Saptamana Altfel , cand ar fi trebuit sa aiba parte de activitati inedite, sa mearga in excursii, vizite la muzeu sau teatru la fel ca ceilalti copii de varsta lor. Cu toate acestea, si astazi i-am gasit tot in gradinita, alaturi de educatoare. Si asta pentru ca parintii lor sunt prea saraci pentru a le oferi o plimbare in oras sa viziteze Gradina Zoologica sau sa mearga la circ. Cuminti si resemnati, repeta dupa educatoare un cantecel invatat zilele trecute si se pregatesc sa picteze.
Singura vizita pe care au primit-o in aceasta saptamana a fost a preotului din sat care le-a oferit cate o iconita. Mandra de cadoul primit aceasta fetita nu vrea sa se mai desparta de icoana pe care o poarta cu ea in fiecare zi si la care se roaga asa cum a invatat-o doamna educatoare.
Multi dintre micutii de la Gradinita din Gura Sutii provin din familii sarace care abia isi permit sa le puna un pachetel in ghiozdan in fiecare zi, de dulciuri nici nu poate fi vorba. Ca cei mici sa simta totusi ca aceasta saptamana este altfel, educatoarele le-au oferit fructe la lectia despre o alimentatie sanatoasa.
Ca sa nu abandoneze gradinita, familiile lor primesc lunar tichete de 50 de lei din partea fundatiei Ovidiu Rom, bani care compenseaza macar putin lipsa veniturilor dar si alocatiile de mizerie de doar 40 de lei pe care le primesc din partea statului .
Cei mai bucurosi au fost cei mici de vizita altor copii de la gradinita din Brosteni alaturi de care au cantat si au desenat.
Chiar daca acesti ingeri zambesc sincer si se bucura de lucruri simple, nu ai cum sa nu citesti in ochii lor tristete. Ei afla despre locuri pe care altii le viziteaza, doar din povestile spuse de educatoare.

Reporter: Cătălina Sandu
Imagine: Răducu Rădoi

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe