PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » BANII SPITALULUI JUDEȚEAN, IROSITI PE ALCOOLICI

BANII SPITALULUI JUDEȚEAN, IROSITI PE ALCOOLICI

de admin
16 vizualizări

Consumatorii de alcool dau mari batai de cap medicilor de la camera de garda a Spitalului Judetean Targoviste. Fie ca ajung la urgente in urma accidentelor rutiere, cu intoxicatii sau traumatisme provocate de betie acesti pacienti sunt considerati “urgente”. Prin urmate au prioritate la ingrijiri medicale, consuma din fondurile spitalului, iar in cazul celor neasigurati costurile cu tratamentele nu sunt recuperate niciodata. In numai o garda, la UPU Targoviste au ajuns cinci persoane cu afectiuni date de consumul exagerat de alcool.

http://www.youtube.com/watch?v=JbIsbcSJ95g

O problema veche, la care parea ca s-ar fi gasit rezolvare la un momentdat este inca de actualitate. Tot mai multi damboviteni ajung la camera de garda in coma alcoolica, aglomerand activitatea medicala. Mai mult, spitalele sunt obligate in cazul celor neasigurati sa cheltuiasca zilnic mii de lei fara a mai recupera vreun ban. La Spitalul Judetean Targoviste sunt cel putin cinci astfel de cazuri intr-o singura garda. Iar costurile cu tratamentul, in functie de procedurile medicale, analize si medicatia administrate pot ajunge si chiar depasi 100 de lei de persoana.

In timp ce pacientii cu traumatisme, aflati in stare de ebrietate, au prioritate la tratament se intampla ca salariatii constiinciosi, cu plata la zi a contributiei la sanatate sa asteapte ore intregi pentru o consultatie. Problema ar fi putut fi rezolvata daca un proiect initiat de deputatul Tudor Ciuhodaru, ar fi trecut in 2012 de senatorii din comisia de sanatate. Proiectul presupunea ca alcoolicii sa-si plateasca spitalizarea, iar daca nu se achitau de datorie, erau nevoiti sa munceasca in folosul comunitatii.

Corina Slămnoiu
Mădălin Anca

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe