PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » BENEFICII PENTRU PACIENȚI?! – VIDEO

BENEFICII PENTRU PACIENȚI?! – VIDEO

de Andrei Oprescu
8 vizualizări

Pacientii care depun reclamatii impotriva medicilor vor astepta mai putin pana la finalizarea cazului. In plus, acestia vor avea garantia ca o data dovedit cazul de malpraxis vor primi si despagubiri. Prevederile apar in noul proiect privind malpraxisul, care a fost finalizat si urmeaza sa fie pus in practica cel mai probabil incepand cu luna ianuarie a anului viitor.

Perioada de discutare a unui dosar ori solicitare de malpraxis va fi scurtata, o data cu intrarea in vigoare a noului proiect. Si asta pentru ca, pacientii care depun reclamatii impotriva medicilor vor trece intai pe la mediator. Evaluarea cazului trebuie facuta intr-un termen de 6 luni. In plus, pacientul trebuie sa aiba acces la dosarul medical in baza caruia se face reclamatia.

Dupa solutionarea cazului si stabilirea prejudiciului, trebuie sa fie determinate si despagubirile pe care sa le primeasca pacientul.

In Dambovita, de la inceputul anului au fost depuse la Colegiul Medicilor zece reclamatii, din partea pacientilor nemultumiti. Patru pentru medici de familie, trei pentru specialitatile medicale si trei pentru specialitatile chirurgicale. Sase dintre ele au fost solutionate nefavorabil, iar patru sunt in curs de solutionare. Cel mai probabil noul proiect privind malpraxisul va intra in vigoare in luna ianuarie a anului viitor.

Echipa: Corina Slămnoiu/ Loredan Bouroșu

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe