PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » ION PÂRGARU – DEPUTAT USL(PNL) COLEGIUL 4 DÂMBOVIŢA SĂRACII PARLAMENTARI… BOGAŢI – VIDEO

ION PÂRGARU – DEPUTAT USL(PNL) COLEGIUL 4 DÂMBOVIŢA SĂRACII PARLAMENTARI… BOGAŢI – VIDEO

de Andrei Oprescu
83 vizualizări

Decanul de varsta al parlamentarilor de Dambovita, liberalul Ion Pargaru, a acumulat in cei 65 de ani de viata o avere impresionanta asigurandu-si o batranete linistita, lipsita de griji. Ion Pargaru, profesor universitar la mai multe universitati din tara, are pamanturi… cat nu vezi cu ochii, facandu-le concurenta, din acest punct de vedere colegilor de uniune, Valentin Calcan si Zisu Stanciu. Impreuna cu sotia, deputatul de Targoviste Ion Pargaru stapaneste aproape 60.000 de metri patrati de teren agricol si intravilan, in Bucuresti si judetul Prahova. Cea mai parte din aceasta suprafata a fost dobandita, prin mostenire, de Mariana Pargaru, sotia deputatului USL. Asa a intrat familia Pargaru in posesia a 5.804 metri patrati de teren intravilan si a 50.000 de metri de teren agricol in judetul Prahova. Tot in judetul Prahova, Familia Pargaru, Ion si Mariana, a mai cumparat, in 2001, 2.520 de metri patrati de teren intravilan. In Capitala, Ion Pargaru are o suprafata de teren intravilan de mai putin de 200 de metri.

Este lesne de inteles ca un om care detine circa 60.000 de metri patrati de teren nu se putea multumi cu o singura locuinta. Familia Pargaru are in Capitala un apartament si o casa, cumparate in perioada 1992 –  1996. De asemenea, cei doi soti mai au o casa de 113 metri patrati, in judetul Prahova, mostenita de sotie in anul 1990.

Nu mica ne-a fost surprinderea sa constatam ca Ion Pargaru, spre deosebire de alti colegi parlamentari, mult mai avuti, a trecut in declaratia de avere si doua autoturisme. Daca alti deputati si senatori sustin ca au cel mult o motocicleta, Ion Pargaru recunoaste ca este proprietarul a doua autoturisme. Are deputatul Pargaru un autoturism Kia Sportage din 2005 si inca un Kia Rio din 1999. Deputatul USL de Targoviste sustine ca nu are alte bunuri de valoare, cum ar fi bijuterii, tablouri, obiecte de cult sau de arta. Are, in schimb, cinci conturi, in lei si in euro, deschise intre 2008 si 2012. La data completarii declaratiei de avere, respectiv 14 iunie 2013, Ion Pargaru avea in conturi 49.222 de lei si 4.646 de euro. De asemenea, deputatul Pargaru mai are in conturile BCR – banca pentru locuinte, aproape 5.000 de lei.

Ca orice roman care se respecta, Ion Pargaru are si o datorie de 55.000 de lei. Aceasta suma a fost imprumutata, potrivit declaratiei sale, de la ,,persoane fizice’’, in anul 2012.  Dupa cum se observa, deputatul nu a mentionat pana cand va trebui sa restituie acesti bani. Ori a omis, ori… a primit imprumutul pe termen foarte, foarte lung. Suntem convinsi ca deputatul Ion Pargaru nu va avea nicio problema si va reusi sa-si achite datoria. Bani in conturi am aratat ca are, iar veniturile familiei Pargaru sunt peste medie. Pe langa indemnizatia de deputat, circa 5.000 de lei lunar, Ion Pargaru obtine venituri din activitatea didactica. Deputatul USL preda la patru universitati, inclusiv la Valahia Targoviste, ceea ce inseamna ca are tot atatea surse de venit. In 2012, a castigat din aceasta activitate peste 75.000 de lei. la toate acestea se mai adauga si pensia sotiei, de circa 1.400 de lei.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe