PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » BINE PLĂTIȚI…PROST PLĂTIȚI ÎN ROMÂNIA

BINE PLĂTIȚI…PROST PLĂTIȚI ÎN ROMÂNIA

de Andrei Oprescu
3 vizualizări

 

Când vine vorba de lefurile încasate de români, regiunea Sud-Muntenia este din nou cap de listă în privința celor mai mici salarii încasate de angajați. În județul Teleorman salariații primesc cei mai puțini bani, cu 27% sub media națională. Asta și din cauza lipsei investițiilor, a nivelului scăzut de trai și a ofertei slabe de locuri de muncă. Sunt totuși și câteva județe din regiune care spală rușinea.

O analiză făcută de adevarul.ro arată că bucureştenii sunt cel mai bine plătiţi salariaţi din România, în timp ce lefurile cele mai mici le au angajaţii din sudul țării. În centrul şi în vestul ţării se câştigă cel mai bine. La polul opus, cele mai mici lefuri sunt în zonele considerate sărace din România. În București angajaţii au, în medie, salarii nete de peste 3.000 de lei pe lună. În clasamentul celor care încasează salarii frumușele se află și Ilfov (2.505 lei), Argeş (2.486 lei) și Prahova (2.177 lei). Salarii bune, însă nu atât de mari ca în capitală și în vest se câștigă și în Călărași (1.968 lei) sau Dâmbovița (1.927 lei). La polul opus, cei mai prost plătiţi salariaţi sunt în Teleorman, unde se câştigă 1.720 de lei net/lună, la jumătate faţă de cât obţin bucureştenii şi cu 27% sub media naţională. Lefuri mici sunt şi în Ialomiţa (1.789 lei) și Giurgiu (1.861 lei). INS mai arată că, anul trecut, cele mai mari creşteri salariale s-au înregistrat în Argeş (în creştere cu 25% faţă de 2016), Sibiu (în creştere cu 16%), Ilfov (9%), Bucureşti (8%) şi Cluj (6%).

 

Comenteaza

comentarii

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe