PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » BIROCRAȚIA LOVEȘTE (ȘI) ÎN MAME – VIDEO

BIROCRAȚIA LOVEȘTE (ȘI) ÎN MAME – VIDEO

de admin
7 vizualizări

Birocratia le condamna pe proaspetele mamici sa supravietuiasca fara niciun leu in primele luni de la nasterea bebelusului. In cel mai fericit caz, trec doua luni de la inscriere pana cand parintele care sta in concediu de crestere a copilului primeste indemnizatia de la stat. Sunt insa situatii cand banii ajung chiar dupa patru luni. Multi parinti nu au stiut de aceste intarzieri si s-au chinuit sa faca fata cheltuielilor, care in primele luni ale bebelusului sunt mari.
Aventura pentru mamicile care opteaza pentru concediul de crestere a copilului incepe cu drumuri pe la institutiile statului, cu dosare stufoase pentru inscriere.
Si dupa ce scapa de hartogaraie, mamicile asteapta banii pentru cresterea copilului. Din pacate, din cauza calculelor si verificarilor, procesarea dosarelor dureaza, iar mamicile trebuie sa astepte luni bune pana cand isi primesc banii. Este si cazul acestei tinere, care are o fetita de sase luni si un baiat de 3 ani. A fost nevoita sa astepte trei luni pana cand a primit indemnizatia pentru cresterea copilului.
Povesteste ca a fost un adevarat chin sa faca fata cheltuielilor, care in primele trei luni sunt mari si sunt greu de anticipat de catre parinti. Salariul sotului nu a fost suficient si a fost nevoita sa apeleze si la sprijinul financiar al parintilor ei.
Singura solutie pentru viitorii parinti este sa puna bani deoparte, pentru a putea face fata cheltuielilor din primele luni ale bebelusului, cand nu se pot baza pe banii de la stat. Asta va face de exemplu acest cuplu din Targoviste.
Alti viitori parinti afla insa de lunile pe care le au de asteptat pana primesc indemnizatia, abia dupa ce se naste copilul. Asta inseamna ca nu au avut timpul necesar sa puna banii deoparte. Din pacate, se vor descurca cum vor putea, pentru ca statul nu ii va ajuta in aceasta perioada.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe