PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » PĂMÂNTUL O IA LA VALE – VIDEO

PĂMÂNTUL O IA LA VALE – VIDEO

de admin
8 vizualizări

Mai multe zone din orasul prahovean Comarnic sunt afectate de alunecări de teren,în urma ploilor din ultimele zile. Proprietarii unei vile aflate lângă Drumul Naţional nr. 1 spun că imobilul s-a deplasat mai mulţi centimetri la vale si în pereţi şi în structura de rezisţenţă au apărut deja fisuri.La faţa locului urmează să sosească o comisie de la Prefectură şi Consiliul Judeţean Prahova,pentru a evalua situaţia.Zonele afectate sunt acum monitorizate de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.
În cartierul Vadu Luncii, câteva case sunt în pericol de a fi înghiţite de valul de pământ care a luat-o la vale.Cea mai gravă situaţie este la intrarea în localitate unde,în ultimele zile,pământul a luat-o la vale pe o porţiune de câteva sute de metri.Localnicii susţin că situaţia s-a agravat în ultimele zile din cauza ploilor abudente,dar şi a izvoarelor subterane care nu au fost captate cum trebuie,în urma unor lucrări de consolidare,efectuate de primăria din Comarnic.
Oamenii spun că au anunţat autorităţile ce se întâmplă,dar deocamdată nimeni nu a luat nicio măsură.Acum proprietarii imobilului proaspăt construit,în care au investit peste 70.000 de euro,stau cu teamă şi privesc cum munca lor se duce încet dar sigur la vale.
Fenomenul nu este unul singular, pe raza oraşului Comarnic,în mai multe zone au fost reactivate alunecările de teren. La faţa locului urmează să sosească o comisie de la Prefectură şi Consiliul Judeţean Prahova,pentru a evalua situaţia.Zonele afectate sunt acum monitorizate de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

Mihai Eremia
Eugen Bănescu

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe