PRIMA PAGINĂ » Arges » BRÂNZĂ CU E-COLI ÎN ARGEŞ

BRÂNZĂ CU E-COLI ÎN ARGEŞ

de Mditv
5 vizualizări

Peste 20 de kilograme de brânză proaspată de vaci a fost descoperită cu E-coli în Argeş. În urma verificărilor făcute de inspectorii sanaitar veterinari și efectuarea analizelor de laborator, aceștia au dispus stoparea activității, dezinfectarea secției și efectuarea cotrolului medical pentru angajații firmei producătoare.
În urma analizei de laborator, a probelor efectuate la produsele lactate recoltate în zilele de 25 şi 26 februarie în judetul Argeş, Institutul de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară București a confirmat prezența bacteriei Escherichia Coli, serogrupul O 26. Probele au fost prelevate dintr-un lot de 25 de kg de brânză proaspătă de vaci, produsă de Lactate Brădet din Curtea de Argeş. În urma confirmării prezenţei bacteriei, inspectorii DSVSA s-au deplasat la sediul unităţii, pentru verificări. Datele rezultate în urma verificărilor arată că lotul respectiv de brânză a fost de 25 de kg, produsă în data 22.02.2016, cantitate care nu a mai fost regăsită la producător sau la comercializare.
Inspectorii DSV Argeş au dispus închiderea secţiei şi dezinfecţia: spaţiilor, utilajelor, ustensilelor şi suprafeţelor de lucru. Această acţiune va fi urmată de recoltarea de teste de sanitaţie care să ateste eficienţa igienizarii.
Personalul angajat al fabricii va fi examinat din punct de vedere coprobacteriologic, într-un laborator de specialitate, iar recoltarea de probe de lapte de la cele 2 ferme în momentul recepţiei în fabrică, pentru examen bacteriologic şi probe de apă, provenite de la intrarea şi ieşirea din unitate.
Toate aceste date sunt puse la dispoziţia Ministerului Sănătăţii pentru a fi utilizate în ancheta epidemiologică pe care o desfăşoară.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe