PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » „CĂMĂTĂRIE” LEGALĂ – VIDEO

„CĂMĂTĂRIE” LEGALĂ – VIDEO

de admin
21 vizualizări

Nevoia urgenta de bani ii impinge pe cei mai multi romani in capcana creditelor rapide. Mii de persoane care au nevoie de un ajutor financiar evita birocratia bancile si apeleaza la institutiile financiare nebancare. Pentru ca disperarea este mare si promisiunile pe masura, un credit de pana la 5.000 de lei putand fi accesat in doar 24 de ore fara adeverinta de salariat si fara alte garantii, oamenii nu fac altceva decat sa se inhame la un imprumut cu o dobanda colosala si la penalitati ce pot fi chiar mai mari decat suma solicitata.
Adeverinta de salariat, girantii si un salariu mare sunt doar o parte dintre conditiile impuse de banci pentru cei care vor un imprumut, conditii care ii determina pe cei mai multi romani sa apeleze la firmele nebancare ce ofera imprumuturi simplu si rapid.
La tv, pe site-uri de internet, in cutiile postale si chiar din usa in usa, totul pentru promovare. Oamenii recunosc ca sunt cu adevarat sufocati de ofertele „avantajoase”.
Principala strategie a acestor institutii ramane, insa, rapiditatea cu care se analizeaza documentele. Cu o discutie telefonica totul se rezolva urgent pentru ca cel la nevoie sa primeasca in 24 de ore, la domiciliu sau in contul bancar, suma dorita. Dar rapiditatea costa uneori prea mult. La acest moment, in tara nu exista o limitare legala pentru finantatori pentru dobanda pe care o percep de la clienti. Sunt cazuri in care unele IFN-uri ajung la 4.000% cu dobanda aplicata. Astfel, pentru 2.000 de lei luati cu imprumut timp de o luna clientul plateste dobanda 720 de lei, pentru un credit pe un an, dobanda este de peste patru ori mai mare fata de suma imprumutata.
Dar costurile nu sunt singura necunoscuta pentru cei care acceseaza un credit rapid. De cele mai multe ori clientii nu reusesc sa citeasca contractele, iar daca le citesc nu inteleg mare lucru si ajung in situatia in care trebuie sa plateasca pentru faptul ca nu au analizat cu atentie clauzele contractuale. Unele produse financiare au comisoanele de penalitate foarte mari si pot dubla suma restanta. Mai mult, orice intarziere in achitarea ratelor aduce imediat executarea silita a clientului.
In prezent, in Romania creditele rapide oferite populatiei ating valoare de 30 de miliarde de lei, asta inseamna o treime din totalul imprumuturilor luate de romani de la banci.

Ilona Rotaru
Radu Constantinescu

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe