PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » CANICULĂ ŞI LA ZOO!

CANICULĂ ŞI LA ZOO!

de Andrei Oprescu
4 vizualizări

Canicula a pus stapanire si pe judetul Dambovita! In timp ce dambovitenii se lupta cu temperaturile foarte ridicate din ultimele zile, animalele de la Gradina Zoologica din Targoviste sunt mai rasfatate ca oricand. Angajatii au grija ca acestea sa aiba in permanenta apa rece in bazine, fructe si legume.

Mercurul din termometre a ajuns la 36 de grade in aceste zile in judetul Dambovita, iar temperaturile ridicate creeaza disconfort atat in randul oamenilor cat si al animalelor.  Ca sa nu sufere din cauza caldurii, cele 80 de specii de la Gradina Zoologica din Targoviste beneficieaza de tratament special – primesc zilnic pepene rosu, cirese, banane si portocale. Astfel, trec mai usor peste zilele toride.Tarcurile si padocurile sunt udate de cateva ori pe zi, iar angajatii au grija sa improspateze  periodic apa din jgheaburi pentru ca animalele sa se poata racori.

Chiar daca in componenta Gradinii Zoologice din Targoviste sunt animale care provin din zone reci ale Globului, acestea au reusit sa se adapteze climatului, iar ingrjitorii le monitorizeaza in permanenta.

ECHIPA: Cătălina Sandu/Răducu Rădoi

http://www.youtube.com/watch?v=j-Numb31V54

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe