PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » CARNE DE MIEL ÎN PIEŢETE TÂRGOVIŞTENE

CARNE DE MIEL ÎN PIEŢETE TÂRGOVIŞTENE

de Andrei Oprescu
35 vizualizări

Cu o saptamana inainte de Sarbatorile Pascale in piata 1 Mai din Targoviste a aparut carnea de miel si ied autohton. Ciobanii pastreaza preturile de anul trecut si variaza intre 23 si 25 de lei pe kilogram. Deocamdata cei mai multi dintre clienti vin, se uita si pleaca fara sa cumpere, la gandul ca mai aproape de Paste crescatorii de animale mai scad pretul, sa nu ramana cu marfa nevanduta. Iar cei care cumpara, insa, negociaza pana reusesc sa scoata un pret mai bun.

Românii aproape că nu concep sărbătorile fără preparate tradiţionale. Iar de pe masa de Paşte nu pot să lipsească friptura de miel, drob, stufatul sau borşul.

Ofertele sunt diverse, însă crescătorii de animale se laudă cu cele mai bune produse. Pentru a dovedi că vând carne proaspătă, provenită din miei şi iezi crescuţi ecologic, ciobanii nu ezită să arate clienţilor documentele eliberate de Autoritatea Sanitar Veterinară.

De zece ani, Nicolae Slav vinde miei şi iezi în piaţa 1 Mai din Târgovişte. Spune că nu a crescut preţul faţă de anul trecut, pentru că oamenii nu se înghesuie să cumpere. În plus, negociază cu clienţii, porţionază mielul astfel încât toată lumea să fie mulţumită.

În judeţul Dâmboviţa Direcţia Sanitar Veterinară a autorizat temporar patru centre de sacrificare. Acestea sunt monitorizate permanent de medicii sanitar veterinari.

De asemenea, DSVSA a prelungit programul de lucru în circumscripţiile de control, până la ora 18:00.

CORINA ENACHE

EDUARD GĂISEANU

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe