Invadați de boraște și șerpi! Da, ați auzit bine! Este situația cu care se confruntă locuitorii din Câmpina. Ploile din ultima perioadă, dar și condițiile favorabile supraviețuirii acestor specii, au creat un habitat perfect în zona „cavoului” din centrul Câmpinei. Oamenii sunt disperați și spun că nu pot ieși nici în parc de frica orătăniilor. Autoritățile neagă însă această situație.
Mai mulți câmpineni care locuiesc în zona adiacentă Parcului Trandafirilor de la notariate sunt îngroziți de condițiile în care sunt nevoiți să trăiască. Un loc năpădit mai întâi de buruieni, iar de la o vreme, broaștele și șerpii au invadat zona și se pare că ne vor lăsa duși cu una cu două din zonă, spre diserarea locuitorilor.
În urma ploilor din ultima perioadă, de jur împrejurul „cavoului”sub care se află zidurile de cărămidă descoperite anul trecut de o echipă de arheologi, apar numeroase broaște, ba chir și șerpi de apă. Locul reprezintă, se pare un mediu favorabil supreviețuirii acestor vietăți, existând apă chiar și sub acoperișul morbid, pe care câmpineni l-au numit „cavou”. Totul se întâmplă în centrul municipiului Câmpina, într-o zonă frecventată de localnici avâns în vedere că este zona adiacentă Parcului Trandafirilor. Reprezentanții autorităților locale neagă însă cele spuse de locuitori.
Trebuie să specificăm faptul că în Parcul Trandafirilor, la solicitarea Primăriei Câmpina, o echipă de arheologi a efectuat săpături, existând informația că acolo ar exista ruinele Vămii Câmpina. S-au descoperit niște ziduri din cărămidă, despre care nu se știe dacă provin într-adevăr de la vechea vamă sau sunt doar pivnițele unor clădiri gospodăresti. La finalul anului trecut, groapa a fost acoperită în ideea de a proteja descoperirile arheologice, până în momentul în care vor exista banii necesari construirii unei galerii care să pună în valoare vestigiile. Până atunci însă, locuitorilor nu le rămâne decât să se obișnuiască cu ideea că au vecini noi, care din păcate le fac zile amare.