PRIMA PAGINĂ » Stiri » CELE MAI MICI PENSII, ÎN SUD MUNTENIA

CELE MAI MICI PENSII, ÎN SUD MUNTENIA

de Andrei Oprescu
8 vizualizări

În România sunt peste 3,6 milioane de pensionari. După o viață de muncă, mulți trăiesc la limita supraviețuirii, cu pensii de nimic din care abia dacă au cu ce-și cumpăra o pâine în fiecare zi. Într-un top al pensiilor pe județele din România, pensionarii din sud-muntenia încasează sumele cele mai mici. Pe ultimul loc în clasament sunt pensionarii din Giurgiu.
Într-un top realizat la începutul acestui an de adevărul.ro, cu date oferite de Casa Națională de Pensii Publice, pensia medie pentru cei pensionaţi la limita de vârstă a fost de 1.340 lei, iar cea a femeilor de 1.179 lei. În clasamentul județelor în funcție de sumele încasate de pensionari, regiunea de sud se află la finalul listei. Calculul a arătat că în ceea ce privește pensia medie pe județ, Giurgiu stă cel mai rău. Astfel, la nivel de regiune, pensia medie cea mai mare este încasată de pensionarii prahoveni -1264 lei, sunt urmați de argeșeni cu 1213 lei și pe locul III se află județul Dâmbovița cu 1132 lei. În Ilfov pensia medie este de 1115 lei, iar în Ialomița 1025 lei. Cele mai mici pensii medii sunt în Teleorman -1019 lei, Călărași -990 lei și de departe cei mai puțini bani primesc pensionarii din Giurgiu 954 lei.
Cele mai mari pensii sunt în sectoarele capitalei, Hunedoara și Brașov. Topul cuprinde doar pensiile medii obişnuite, nu şi pensiile speciale. În ceea ce privește aceasta categorie la începutul anului peste 9.000 de persoane beneficiau de pensii speciale. Cei mai mulți bani sunt încasați de judecători unde pensia medie e de 17.735 lei, diplomați -5559 lei. 812 de parlamentari beneficiau de pensie specială în aceeași perioadă, pensia medie ridicându-se la 4.440 de lei. Pensii de serviciu pentru beneficiari de la Curtea de Conturi s-au acordat unui număr de 604 persoane, media fiind de 7.728 lei.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe