PRIMA PAGINĂ » Stiri » COD PORTOCALIU DE PLOI TORENȚIALE

COD PORTOCALIU DE PLOI TORENȚIALE

de Andrei Oprescu
10 vizualizări

Nu scăpăm de ploile torențiale nici la început de săptămână. Pentru regiunea sud-muntenia sunt valabile un cod galben și un cod portocaliu de ploi torențiale și instabilitate atmosferică până marți seara. Pe arii restrânse se vor acumula și 70-80 litri pe metrul pătrat. În Călărași ploile din weekend au blocat municipiul. Canalizarea nu a făcut față și mai multe curți au fost inundate.
Așa arată municipiul Călărași după o ploaie torențială. Mai multe străzi au fost complet inundate, iar traficul a fost îngreunat în centrul municipiului. Cea mai gravă situație a fost pe Bulevardul 1 mai unde canalizarea nu a mai făcut față cantității mari de apă acumulată în scurt timp. Oamenii spun că aceeași situație se petrecere la fiecare ploaie mai abundentă.
ANM a emis încă de duminică o avertizare de ploi torențiale și instabilitate atmosferică. Județele Călărași, Ilfov, Giurgiu și Ialomița se află sub cod galben până marți la ora 21.00. În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și pe arii restrânse căderi de grindină.
Județele Teleorman, Dâmbovița, Prahova și Argeș sunt sub avertizare cod portocaliu de ploi abundente. Vor fi intervale de timp în care va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă de 40…50 l/mp și pe arii restrânse 70…80 l/mp.
De la mijlocul săptămânii ploile se vor mai domoli, iar temperaturile vor fi în creștere.
Luna iulie rămâne în continuare o lună cu vreme instabilă, cu intervale de temperaturi caniculare urmate de instabilitate și descărcări electrice.

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe