PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » CERERILE DE PLATĂ, ÎNCĂ GREŞITE DE FERMIERI

CERERILE DE PLATĂ, ÎNCĂ GREŞITE DE FERMIERI

de Andrei Oprescu
1 vizualizări

Deşi s-a încheiat perioada de depunere a cererilor unice de plată, fermierii încă se perindă pe la sediile APIA. Unele dintre declaraţii sunt greşite şi acum, semn că fermierii tot nu au învăţat cum să-şi facă actele, pentru a primi sprijinul de la stat, deşi le refac anual. Astfel că, suntem în plină etapă de consiliere, când reprezentanţii APIA le explică oamenilor unde au greşit şi merg în controale pe teren, dar fără a aplica penalităţi pentru erorile constatate.
Campania de primire a cererilor unice fără penalităţi s-a încheiat în data de 15 mai, însă, activitatea faţă în faţa cu fermierii continuă, pentru că se fac corecţii ale declaraţiilor. Fermierii pot face modificări la declaraţiile de suprafaţă depuse iniţial, fără a primi penalităţi.
Fermierii mai pot face modificările doar până la data de 31 mai. Apoi va urma perioada de controale preliminarii, prin care se vor face alte corecţii, dar prin vizite în teren.
Următoarea etapă este cea a eşantioanelor pe teren. Până la data de 15 mai, când a fost termenul legal pentru depunerea cererilor unice, în judeţul Dâmboviţa au fost înregistrate, la APIA, 24 339 de cereri, pentru o suprafaţă de 121 913 hectare. Numărul cererilor a rămas la fel ca în anii anteriori, însă, suprafaţa de terenuri agricole pentru care oamenii au cerut prijin de la stat este mai mare cu aproximativ 300 de hectare, faţă de anul 2017. Restanţe pentru anul trecut sunt în cazul a 115 fermieri, care nu şi-au primit banii până acum, pentru că în cazul lor a fost nevoie de controale amănunţite în ceea ce priveşte suprafeţele declarate.
Pentru aceştia s-a acceptat procedural vizita în teren, iar la finalizarea controalelor se va stabili dacă vor fi autorizaţi la plată.

 

Comenteaza

comentarii

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe