PRIMA PAGINĂ » Utile » DAMBOVITA » MII DE ALBINE MOARTE

MII DE ALBINE MOARTE

de Andrei Oprescu
35 vizualizări

 

De parcă nu ar fi de ajuns problemele cu care se confruntă apicultorii din cauza vremii prea calde pentru această perioadă, albinele mor pe capete. Unul dintre apicultorii dâmboviţeni s-a trezit cu mii de înaripate moarte, fără nicio explicaţie. Apicultorul spune că sunt două posibilităţi: fie au fost otrăvite intenţionat, fie au fost afectate de insecticidele folosite în grădini.

Veronel Niţă a avut parte de un adevărat coşmar când a ajuns la stupii pe care i-a păstrat acasă. A găsit mii de albine moarte. Hărnicuţele au încercat să se ascundă în crăpăturile din pământ, cel mai probabil, pentru a scăpa de chinurile de care au avut parte.

În doar câteva ore, albinele au cedat. În grădina în care sunt stupii s-a format un „covor” de albine moarte, iar multe dintre ele au pierit chiar în stupi.

Proprietarul crede că albinele au fost otrăvite.

Insecticidele care afectează albinele au fost interzise de Uniunea Europeană, însă, este posibil ca cei care lucrează pământul să fi avut păstrate substanţe interzise pe care le-au folosit în zona în care albinele îşi desfăşoară activitatea. Apicultorul a dus probe la laborator pentru a afla ce i-a afectat familiile de albine.

 

Comenteaza

comentarii

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe