PRIMA PAGINĂ » SPORT » CHINDIA E ÎN OPTIMI

CHINDIA E ÎN OPTIMI

de Andrei Oprescu
4 vizualizări

Echipa din Târgoviște a eliminat prim-divizionara Săgeata Năvodari (2-0).

Chindia a scris marți o pagină de referință în istoria modernă a fotbalului târgoviștean. După 8 ani, Târgoviștea ajunge din nou în optimile de finală ale Cupei României și poate primi, pe Eugen Popescu, unul din numele grele ale primei ligi. Oamenii lui Silviu Dumitrescu s-au autodepășit și au spălat rușinea din campionat, 0-2 vineri cu Urban Titu, pe teren propriu. Dobre și compania au dominat de o manieră categorică meciul cu proaspăt-promovata Săgeata Năvodari și s-au impus grație golurilor marcate în mitanul secund. Honciu, la jumătatea reprizei, din penalty, și Cherchez, cu un sfert de oră înainte de final, au ridicat tribunele în picioare. Trei mii de oameni au ținut să fie alături de Chindia și să încurajeze echipa roș-albastră spre cea mai frumoasă victorie de la reînființare. Președintele Mugur Porumbacu a fost cel mai fericit om de pe Eugen Popescu, după 2-0 cu Săgeata.

Chindia își va afla săptămâna viitoare adversara din optimile cupei. Dacă are noroc și e trasă prima, echipa din Târgoviște poate juca pe teren propriu și următorul tur al competiției. Lângă Turnul Chindiei au fost eliminate, în acest sezon, ALRO Slatina, CSU Craiova și Săgeata Năvodari.

Victoria Chindiei nu a fost singura surpriză din prima zi a 16-imilor de finală. Modesta Ripensia Timișoara, din Liga a V-a, a eliminat Universitatea Cluj. Iată rezultatele complete ale zilei de marți, care a însemnat și debutul lui Flavius Stoican pe banca lui Dinamo.

FC Bihor – ACS Poli TimiȘoara 0-1

Corona Brașov – SC Bacău 1-0

FCM Dorohoi – Viitorul Constanța 0-3

FC Vaslui – Metalul Reșita 1-0

Chindia Târgoviște – Săgeata Năvodari 2-0

Ripensia Timișoara – U Cluj 2-1

Dinamo – Sanatatea Cluj 4-0

I.M

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe