PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » MUNICIPIU, ORAȘ SAU ”COMUNĂ” ?! – VIDEO

MUNICIPIU, ORAȘ SAU ”COMUNĂ” ?! – VIDEO

de Andrei Oprescu
65 vizualizări

Municipiu, oras sau comuna? Sunt intrebari ce ii framanta pe locuitorii din Moreni si pe care le-au dezbatut invitatii care au venit marti seara in cadrul emisiunii ” Politica strazii ”. Un municipiu cu atatea lipsuri si probleme nu trebuie declarat municipiu, au spus morenarii. Oamenii s-au exprimat pe marginea unor aspecte care ii nemultumesc in orasul dambovitean sau diferite chestiuni de ordin social. Au venit cetateni care au nevoie de dialog, oameni care au fost uitati de multe ori de politicieni. Problemele au fost aduse la urechile autoritatilor locale. Sute de persoane au asistat in parcul din Moreni la emisiune unde a fost amplasat studioul mobil si au completat taloanele care spera sa ii faca fericitii castigatorii ai zecilor de premii puse la bataie de MDI Tv.

 

 

Oamenii invitati in cadrul emisiunii ” Politica strazii ” s-au plans de starea municipiului Moreni. Lipsa locurilor de munca, lipsa unei autogari decente si a microbuzelor scolare. Nici macar o librarie nu exista in oras, ce sa mai vorbim de sali de cultura si de cinema. Sunt nevoi pe care oamenii le resimt din plin in viata sociala din Moreni. Locuitorii se intreaba ce se intampla cu taxele si impozitele locale si de ce timp de 23 de ani nu s-a miscat mai nimic in orasul

 

Oamenii considera ca orasul Moreni ar fi trebuit declarat zona defavorizata astfel incat sa beneficieze pana acum de fonduri si proiecte guvernamentale, iar municipiul ar fi putut sa se dezvolte in felul acesta. Discutii aprinse au fost si in ce priveste declararea statutului de municipiu al Moreniului.

 

 

Cetatenii s-au aratat nemultumiti de faptul ca alocatiile copiilor sunt foarte mici. Parlamentarii nu fac nimic pentru cei mici. Oamenii politici i-au uitat. Micutii beneficiaza de o alocatie de mizerie care nu ii ajuta aproape la nimic.

 

Oamenii care locuiesc intr-un cartier din Moreni nu mai mai reusesc sa traiasca in conditii decente din cauza unor haznale infundate. Cetatenii trebuie sa indure zilnic mirosul. Aerul este irespirabil, iar sanatatea le este pusa in pericol.

 

In Moreni sunt cartiere intregi unde cetatenii nu au beneficiat pana acum de apa potabila. Oamenii au fost aprovizionati cu bidoane de apa de jandarmi si pompieri si se plang ca autoritatile nu au facut mai nimic pana acum pentru remedierea situatiei.

 

In cadrul emisiunii Politica strazii, MDI TV pune la bataie premii substantiale. Cei care vor sa se inscrie la tombola, nu trebuie decat sa vina intre orele 19.00 si 20.30, in locatiile unde se desfasoara emisiunea si sa completeze un formular. Miercuri 25 septembrie ne gasiti langa primaria din Racari, joi 26 septembrie langa sala de sport din Titu, iar vineri 27 septembrie in spatele primariei Voinesti.

 

Valentin Popescu

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe