PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » CHIRII PENTRU DEMNITARI – VIDEO

CHIRII PENTRU DEMNITARI – VIDEO

de admin
4 vizualizări

Ministrii, inclusiv persoane cu functii asimilate acestora, precum si ministrii delegati, care nu detin locuinte in Bucuresti, vor avea dreptul, pe durata mandatului, sa deconteze cheltuielile de cazare in locuinte de serviciu RA-APPS in limita plafonului maxim stabilit prin statutul parlamentarilor.
La rândul lor, secretarii de stat şi persoanele cu funcţii asimilate, tot fără locuinţe în Capitală, vor avea de asemenea dreptul să deconteze, pe o perioadă de trei luni de la data numirii, cheltuielile de cazare în locuinţe de serviciu RA-APPS, în limita unui plafon maxim de 2.500 lei/lună.
Măsurile au fost decise, miercuri, de Guvern, printr-o hotărâre privind plafonul maxim pentru cheltuielile de cazare pe 2014.
Până în vara anului trecut, plafonul maxim stabilit pentru decontarea de către stat a acestor cheltuieli era de 18.600 lei anual (ceea ce poate reprezenta 1.550 lei lunar), dar a fost eliminat atunci şi înlocuit cu un amendament care prevede că Guvernul va stabili în fiecare an acest cuantum.
Tot în vara anului trecut, prin statutul parlamentarilor, de care beneficiază acum şi miniştrii la capitolul locuinţă, a fost stabilită alocarea unei sume lunare de 4.000 de lei pentru cazarea senatorilor şi deputaţilor.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe