PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » Pregătiri ca de război – VIDEO

Pregătiri ca de război – VIDEO

de admin
4 vizualizări

Tot mai multe documente oficiale sugereaza ca statul roman se pregateste si de eventualitate izbucnirii unui conflict militar. Recent, in Monitorul Oficial, a fost publicat modelul nou de certificat medical, pentru recrutare, necesar pe timp de mobilizare generala sau razboi. Gestul vine dupa ce doar in urma cu o sapatamana presedintele anuntase ca CSAT-ul va analiza posibilitatea chemarii sub arme a rezervistilor.
Inscriindu-se, deocamdata, doar la capitolul paza buna trece primejdia rea, documentul publicat in Monitorul Oficial luni 29 aprilie este totusi mai mult decat o coincidenta avand inveder recentele miscari de trupe initiate de catre Alianta Nord Atlantica in Europa de este cat si in Romania, tara membra a NATO. In document se arat ca:
Noul model va fi prezentat de tineri la comisia de recrutare-incorporare in cazul starii de asediu, al mobilizarii sau al starii de razboi, in timp ce pana in prezent vechiul document nu trebuia prezentat in astfel de situatii.Conform art. 5 din Legea nr. 446/2006 privind pregatirea populatiei pentru aparare, la declararea mobilizarii si a starii de razboi sau la instituirea starii de asediu, indeplinirea serviciului militar in calitate de militar in termen devine obligatorie pentru barbatii cu varste cuprinse intre 20 si 35 de ani, care indeplinesc criteriile pentru a indeplini serviciul militar.
De asemenea, in noul model al certificatului medical se mentioneaza ca tinerii vor trebui sa isi faca analize pentru a se verifica daca au heptatita B si C. Anterior, tinerii nu trebuiau sa efectueze astfel de analize.Formularele certificatelor medicale se vor pune la dispozitia medicilor de familie prin Ministerul Sanatatii, la instituirea/declararea starii de asediu, mobilizarii sau starii de razboi.

Redactor: Horia Marin

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe