PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » COD GALBEN DE PLOI – VIDEO

COD GALBEN DE PLOI – VIDEO

de admin
8 vizualizări

Jumatate de tara este sub cod galben de ploi si vijelii! Meteorologii au emis o atentionare de cod galben de ploi si instabilitate atmosferica valabila pentru 22 de judete care a intrat in vigoare sambata la ora 22:00 pana luni la ora 09:00. Avertizarea vizeaza si judetele din sudul Munteniei.
Romania nu a scapat de furia naturii. Dupa dezastrele cauzate de precipitatiile abundente de saptamanile trecute si inundatii, mai multe judete ale tarii au intrat din nou sub avertizare de cod galben. În intervalul 3 mai, ora 22:00 – 5 mai, ora 9:00 vor fi averse ce vor avea caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi izolat căderi de grindină, îndeosebi în sud-vestul ţării şi în zonele de deal şi de munte. Cantităţile de apă vor depăşi local 20…25 l/mp si izolat 50 l/mp, în Banat, Oltenia şi nord-vestul Munteniei, iar în cursul zilei de duminică şi în noaptea de duminică spre luni şi în sud-vestul Transilvaniei, nordul Munteniei, precum şi în zona Munţilor Apuseni şi local a Carpaţilor Orientali. De altfel, atenţionează meteorologii, manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala şi în celelalte regiuni, dar pe intervale mai scurte de timp şi la cote mai reduse. Totodata in judetele din sud-vestul tarii a fost emis deja si cod portocaliu de inundatii.

Reporter: Cătălina Sandu

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe