PRIMA PAGINĂ » Utile » ARGES » COD GALBEN ȘI COD PORTOCALIU DE PLOI

COD GALBEN ȘI COD PORTOCALIU DE PLOI

de Andrei Oprescu
24 vizualizări

Avertizare de ultim moment venită din partea meteorologilor. Trei sferturi din țară va intra sub avertizare cod galben și cod portocaliu de ploi abundente și instabilitate atmosferică. În sudul și sud-estul țării precipitațiile vor fi însoțite și de fenomene meteorologice extreme.
Codul galben vizează județele Argeș, Dâmbovița, Teleorman, Giurgiu, Călărași și Ilfov din regiunea sud-muntenia. Avertizarea este valabilă în intervalul 27 iunie, ora 03 – 27 iunie ora 23 când sunt așteptate cantități mari de precipitații și instabilitate atmosferică. Începând din a doua parte a nopții de marți spre miercuri aria ploilor se va extinde treptat dinspre sudul teritoriului și va cuprinde majoritatea regiunilor, iar în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova, sudul și estul Transilvaniei cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp.Îndeosebi în estul și sud-estul țării vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină.
Codul portocaliu de ploi abundente este valabil în intervalul 27 iunie, ora 09 – 27 iunie ora 23. În județele Prahova, Buzău și în zona de deal și de munte a județelor Dâmbovița, Argeș va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă de 40…50 l/mp și pe arii restrânse 60…70 l/mp.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe